The Corporate Wellbeing Coach op Kanaal Z

De Corporate Wellbeing Coach, geschreven door Hercules Academy coach Serge Haubourdin, is een boek dat je inspireert tot en in staat stelt om een succesvol corporate wellbeing programma op te starten. Het verduidelijkt de energetische dynamiek van zowel individuen als groepen die optreedt wanneer de psyche gecombineerd wordt met zowel een bewuste levensstijl in het geheel, als met het nutritionele en fysieke aspect daarvan.

In Z expert op Kanaal Z legt Serge uit aan Veronique Goossens hoe corporate wellbeing in het laatste decennium is geëvolueerd en hoe het belang ervan de laatste jaren scherp is toegenomen. Onder meer de steile opmars van Burn-Out meldingen is daar een katalysator in geweest.

Burn-Out is een moment. Een moment in het leven van een persoon, maar ook een moment in het bedrijf. Het is een moment waarbij je de zaken moet gaan aanpakken en waar je moet gaan zoeken naar een nieuwe bedrijfscultuur, een nieuwe bedrijfssfeer en vooral naar een vergroting van het bewustzijn van energie en het potentieel van mensen”, zo verduidelijkt Serge.

Burn-Out stressoren, oftewel oorzaken, zijn talloos en laten zich niet herleiden tot één simpele prikkel. De meest gekende zijn ongetwijfeld een teveel aan stress op het werk, ongezonde voeding, een chronisch tekort aan slaap, overmatig drankgebruik,… In hun totaliteit komen al deze stressoren samen in een nefaste state of mind, die individueel is. De vraag is dan hoe een bedrijf daar een succesvolle impact op kan hebben:

“Het allereerste is de bewustwording. Vandaar dat ik veel preventiesessies geef bij bedrijven, zowel voor managers als voor werknemers. Gewoon om alles over Burn-Out even heel klaar en duidelijk te weten te komen. Zo ook de signalen van Burn-Out bijvoorbeeld en wat je er aan kan doen. Die bewustwordingsfase is dus een heel belangrijke fase, zowel voor de persoon als voor het bedrijf. En dat moet je echt faciliteren. Want 13% van de werkende bevolking heeft nu eenmaal een Burn-Out”, aldus Serge.

Naast het Burn-Out onderwerp komen nog andere onderwerpen aan bod die coaches in spe onder de knie moeten hebben om organisaties te begeleiden. Dr. Wilfried Staessens heeft het over voeding en de werking op de psyche, Dr. Jutta Borms deelt haar visie over holistische geneeskunde en preventie. Ook andere aspecten, zoals bewegen, job crafting en naar buiten treden worden aangehaald. Een aanrader voor al wie zich in deze materie wilt verdiepen.

De Corporate Wellbeing Coach is uitgebracht bij Uitgeverij Pelckmans Pro en te koop via de Pelckmans website. Interesse om Serge zelf aan het woord te horen? Interesse in de opleiding tot Corporate Wellbeing Coach? Contacteer ons op info@hercules-academy.com.

21624-1

Één reactie Voeg uw reactie toe

Laat een boodschap achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s