De Vitacheck: hoe vitaal zijn je medewerkers?

Wat is de VITACHECK?

De VITACHECK is een op maat uitgewerkte testbatterij voor bedrijven en kan perfect in-house uitgevoerd worden bij alle medewerkers op de bedrijfsvloer. Deze laagdrempelige testbatterij meet de fysieke fitheid aan de hand van een aantal cruciale parameters. logo_campagne_vita check_rgbLichaamssamenstelling, lenigheid, kracht, evenwicht, stabilisatie & uithouding worden door middel van een aantal zeer eenvoudige, maar wetenschappelijk gevalideerde tests in kaart gebracht.

De resultaten worden afgewogen tegenover gemiddelden van leeftijd en geslacht. Zo weet elke deelnemer perfect hoe hij/zij scoort t.o.v. de gezondheidsnorm. Dit wordt heel duidelijk per item weergegeven a.d.h.v. een gezondheidsbarometer met kleurencodering. Deelnemers ontvangen een persoonlijk rapport dat aan de hand van een interactieve groepssessie wordt toegelicht.

Daarnaast wordt ook het globale bedrijfsresultaat overzichtelijk weergegeven en kan deze perfect dienen om jullie gezondheidsmanagement nog sterker te onderbouwen en progressies echt meetbaar te maken.

vita check overzicht

MAAR WAAROM?

De VITACHECK is bedoeld om met mensen op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over het belang van fysieke fitheid. Aanbevelingen voor een follow-up programma worden voorzien. Het organiseren van workshops, het opzetten van ambassadeursprogramma’s , beweegcampagnes en groeps-coaching behoren tot de mogelijkheden. Samen met de klant gaat een projectleider van Springbok Coaching op zoek naar de beste oplossing in functie van behoeften, cultuur en budget van het bedrijf.

DE TESTEN

  • Lichaamssamenstelling: Tanita Weegschaal (vet, visceraal vet, water, spiermassa, metabolische leeftijd)
  • Lenigheid: Sit & Reach + Active leg raise
  • Rotary Core Stability
  • Kracht: Overhead Squat
  • Uithouding: Harvard Step Test

Voor meer informatie kan je steeds terecht op de website van Springbok Coaching.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Laat een boodschap achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s