Nieuwsflash: Herculean en Springbok Coaching bundelen krachten voor een sterk gezondheidsbeleid op het werk

9 februari 2017. Springbok Coaching, het bedrijf o.l.v. Barbara Torfs en Brecht Buysschaert dat gezondheid op de werkvloer promoot, en Herculean, het sportainment en corporate wellbeing platform, kondigen een verregaande samenwerking aan teneinde de bedrijfswereld een geïntegreerd, holistisch gezondheidsbeleid te bieden. Barbara Torfs neemt tevens een operationele rol op binnen Herculean.

Springbok Coaching, het bedrijf van Brecht Buysschaert en Barbara Torfs en Herculean kondigen aan dat ze samen een geïntegreerd gezondheidsbeleid zullen aanbieden aan bedrijven. In de komende maanden zal Springbok Coaching verankerd worden als coöperatieve partner binnen Herculean, net zoals bestaande partners (waaronder Serge Haubourdin -coach en echtgenoot van Sabine Appelmans- en Gella Vandecaveye).

Herculean, opgericht in 2012 en is voornamelijk bekend omwille van de internationale bedrijfscompetitie Hercules Trophy. De twee andere business units zijn Hercules Academy en Hercules Projects. Met Springbok Coaching als een van de bouwstenen in de totaalstrategie versterkt Herculean zijn rol als vertrouwenspartner voor bedrijven in corporate wellbeing.

Springbok Coaching werd in 2014 opgericht door gezondheidsconsultant Brecht Buyssschaert. In 2016 volgde Barbara Torfs, directeur marketing en communicatie bij Schoenen Torfs. Springbok Coaching inspireert en begeleidt bedrijven met een team van experten bij het duurzaam implementeren van een strategisch gezondheidsbeleid op de werkvloer.

Springbok Coaching en Herculean hebben elkaar gevonden via de Hercules Academy die holistische welzijnsprogramma’s aanbiedt via 4 modules: Mentaal, Fysiek, Nutritioneel en Sociaal. De insteek hiervan is: “gelukkige medewerkers zijn productieve medewerkers”. Door deel uit te maken van de coöperatieve structuur kan Springbok Coaching blijven groeien in zijn niche met behoud van identiteit. Dankzij de synergie krijgen beide bedrijven meer slagkracht om totaaloplossingen aan te bieden aan grote en kleine bedrijven.

Met het oog op de verdere groei krijgt Barbara Torfs een operationele rol toegewezen binnen de Herculean groep. Barbara’s voeling met de Belgische markt, haar expertise op het vlak van klantgerichte marketing en communicatie, in combinatie met haar zorgzaam, waardegedreven people management en haar ervaring met corporate wellbeing betekenen volgens de Herculean oprichters een grote toegevoegde waarde voor het bedrijf. Ze verlaat dan ook definitief het familiebedrijf Schoenen Torfs, waar ze 21 jaar lang met hart en ziel werkte.

Barbara Torfs: “De missie, visie en waarden van Herculean sluiten bijzonder goed aan bij alles waar Springbok Coaching voor staat.  Na rijp beraad met enkele persoonlijke raadgevers en een grondige doorlichting heb ik ervoor gekozen om mij ook operationeel te engageren binnen Herculean. Natuurlijk ben ik zeer dankbaar om wat geweest is. Maar nu kijk ik toch vooral bijzonder hoopvol uit naar wat komen gaat!

Yves Vekemans, stichter van Herculean: “Naast het feit dat Barbara een ervaren onderneemster is met het hart op de juiste plaats, is ze een boegbeeld in Vlaanderen op het gebied van welzijn op het werk. Barbara heeft een duidelijke visie over waar ze naartoe wil en dat past zeer goed in de Herculeaanse cultuur.

Herculean oprichters Yves Vekemans en Inge Van Belle verkrijgen via deze weg ook meer ruimte om zich meer toe te leggen op de internationale expansie van de organisatie en de verdere ontplooiing van het IT platform. Op die manier wordt verder gebouwd aan de toekomst van het bedrijf dat zich wil positioneren als internationale partner van bedrijven in wellbeing. Een resem nieuwe landen staan op de radar om te starten in de komende maanden. Net zoals bestaande succesvolle concepten in Busines-to-Consumer (zoals Color Run en Iron Man die in tientallen landen actief zijn), wilt Herculean hetzelfde realiseren in het Business-to-Business segment.

Medestichtster Inge Van Belle: “We waren al een tijd op zoek naar een ervaren profiel dat zich kan toeleggen op de Belgische thuismarkt, zodat Yves en ikzelf ons kunnen toeleggen op het IT platform en de internationale expansie van Herculean. Met Barbara komt er een ervaren icoon aan boord dat de taal van bedrijven, corporate wellbeing en de Belgische markt spreekt en ademt.

Springbok Coaching eigenaar Brecht Buysschaert: “Ik geloof sterk in de kracht van het Herculean netwerk en de schaalbaarheid van het platform en de positieve energie van het nieuwe team. Bovendien zorgt de complementariteit van onze diensten voor een geïntegreerde marktaanpak die in lijn ligt met wat bedrijfsleiders nodig hebben. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking en de groei die we samen kunnen realiseren.”

Één reactie Voeg uw reactie toe

Laat een boodschap achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s